Voldsomme forringelser for kommende tjenestemænd

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Forbandet svineri!« sagde John Illum på hovedstyrelsens møde i sidste uge. Den slags udtryk høres og accepteres sædvanligvis ikke i den forsamling. Men ingen tog anstød af udbruddet. Det blev nærmest opfattet som en præcis deklaration.

Sagen drejer sig om et punkt i den såkaldte velfærdsreform. Regeringen vil forringe vilkårene for kommende tjenestemænd kraftigt. For tjenestemænd under 50 år og alle fremtidige tjenestemænd vil regeringen gøre vilkårene for førtidspension meget ringere, og man vil fratage kommende tjenestemænd muligheden for at gå på pension som 60-årig.

»Der er tale om en massiv forringelse af vilkårene«, sagde Anders Bondo Christensen.

»Det er løftebrud«. »Ja, det ligner nærmest ekspropriation«, lød det fra andre. Også regeringens forslag om ringere efterlønsmuligheder og skrappere SU-vilkår blev behandlet kritisk. Det samme gjaldt ødelæggelserne af 10. klasse.

Regeringens ønsker om bedre vejledning og forebyggende indsats over for elever med særlige behov fik derimod varm støtte, ligesom der var tilslutning til intentionerne om, at 95 procent af hver ungdomsårgang skal have en uddannelse, men hovedstyrelsen besluttede at sætte fokus på en række af de alvorlige kritikpunkter. Punkterne skal analyseres i nogle hurtigtarbejdende udvalg, og der indkaldes snarest til et ekstraordinært hovedstyrelsesmøde. En foreløbig oversigt over de problemfelter, der er fokus på, kan læses på www.dlf.org

-th