Anmeldelse

Se, lyt og lær

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En ung åndssvag mand med hareskår og uden sprog træder ved en fejl ind på et dametoilet. En dame besvimer, og han hjælper hende op. Det resulterer i en retssag med krav om den unge mands anbringelse på en lukket institution. Ved personalets hjælp bliver dommen ændret til en åben institution, men det er slut med at færdes på egen hånd.

Kendskab til sprog, skilte og piktogrammer er væsentligt, hvis man skal færdes i vort samfund. Her kan dette materiale være en god hjælp.

Det er udarbejdet til psykisk handicappede. Det består af en meget stor billedsamling ordnet efter emner med tekster, der læses op på cd'en. Det kan reelt også bruges til tosprogede, til taleundervisningen og i begynderundervisningen.

Der er i alt 1.071 billeder fordelt på 46 emner. Billederne udgøres af en samling farvefotografier og tegninger. Disse er velegnede til indlæring af ord og begreber og som udgangspunkt for samtaler. Billederne foreligger både i en samtalebog og på cd.

Blandt emnerne kan nævnes tid, mennesket, boligen, skilte og piktogrammer, toiletter, trafik, transportmidler, forretninger, spisesteder og fritid. Billedteksterne er fortrinsvis navneord.

På cd'en findes de samme billeder som i bogen. Her er der lidt længere tekster, der alle kan læses op. Man har desuden mulighed for selv at skrive og indtale tekster samt at tilføje billeder. Billedserier kan vises som diasshow.

Kvaliteten af billederne er væsentlig bedre på cd'en end i den trykte udgave. De er dog alle tydelige og absolut anvendelige, men af og til knap så skarpe.

Materialet anbefales til de nævnte.