Anmeldelse Indskoling
0   459

Se, lyt og lær

Fakta<p>Illustrator: Aage Staffe</p><br /><p>Samtalebog: 202 sider, 295 kroner </p><br /><p>Cd: 195 kroner</p><br /><p>Forlag: Bogpartisanen</p>

Artiklen fortsætter under banneret

En ung åndssvag mand med hareskår og uden sprog træder ved en fejl ind på et dametoilet. En dame besvimer, og han hjælper hende op. Det resulterer i en retssag med krav om den unge mands anbringelse på en lukket institution. Ved personalets hjælp bliver dommen ændret til en åben institution, men det er slut med at færdes på egen hånd.

Kendskab til sprog, skilte og piktogrammer er væsentligt, hvis man skal færdes i vort samfund. Her kan dette materiale være en god hjælp.

Det er udarbejdet til psykisk handicappede. Det består af en meget stor billedsamling ordnet efter emner med tekster, der læses op på cd'en. Det kan reelt også bruges til tosprogede, til taleundervisningen og i begynderundervisningen.

Der er i alt 1.071 billeder fordelt på 46 emner. Billederne udgøres af en samling farvefotografier og tegninger. Disse er velegnede til indlæring af ord og begreber og som udgangspunkt for samtaler. Billederne foreligger både i en samtalebog og på cd.

Blandt emnerne kan nævnes tid, mennesket, boligen, skilte og piktogrammer, toiletter, trafik, transportmidler, forretninger, spisesteder og fritid. Billedteksterne er fortrinsvis navneord.

På cd'en findes de samme billeder som i bogen. Her er der lidt længere tekster, der alle kan læses op. Man har desuden mulighed for selv at skrive og indtale tekster samt at tilføje billeder. Billedserier kan vises som diasshow.

Kvaliteten af billederne er væsentlig bedre på cd'en end i den trykte udgave. De er dog alle tydelige og absolut anvendelige, men af og til knap så skarpe.

Materialet anbefales til de nævnte.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.279 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
715 andre er allerede tilmeldt