Anmeldelse Natur/teknologi
0   191

Naturfagene i bevægelse

Fakta<p>Forlag: Undervisningsministeriets forlag</p>

Artiklen fortsætter under banneret

I forbindelse med udviklingsprogrammet "En skole i bevægelse" satte Undervisningsministeriet i 2004 et udviklingsarbejde i gang. Folkeskoler over hele landet fik tilskud fra ministeret til at deltage i udviklingsarbejdet, og de deltagende skoler har nu udarbejdet evalueringsrapporter. På grundlag af disse er nu udarbejdet en internetpublikation, som skal give inspiration til ledere og lærere i det ganske land.

Publikationen er struktureret i fem kapitler: "Introduktion", "Start på et udviklingsarbejde", "Fagteam - hvorfor og hvordan?", "Temaer for udviklingsarbejder" og "Ressourcer og viden". Derudover er der 25 Eksempler, som er fortællinger fra skolernes udviklingsprojekter.

Der er rigtig meget inspiration at hente for de skoler, der gerne vil have mere fokus på naturfagene. Et dejligt overskueligt kapitel er afsnittet om fagteam, hvor der gives både forslag til, hvad et fagteam kan lave, forslag til, hvordan det kan sammensættes, beskrivelser af konkrete eksempler på fagteamsamarbejde og grundregler for et godt teamsamarbejde. Jeg blev selv meget inspireret af at læse netop dette kapitel og fik nogle gode argumenter i hånden til det videre arbejde.

Når dette er sagt, så kommer jeg ikke uden om, at det kræver en stor indsats at kæmpe sig igennem publikationen på nettet. Der er megen tekst at læse på en skærm, så jeg måtte lave et udprint. Og så er der jo ikke mulighed for på samme måde at springe rundt i teksten og følge relevante link.

Det er fint med internetpublikationer, men de skal tilpasses mediet - og vi vil jo gerne læse det, Undervisningsministeriet kommer med.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.401 andre er allerede tilmeldt