Anmeldelse Uddannelsesvejledning
0   170

Uddannelse i Danmark 2005

Hvorhen efter folkeskolen

Fakta<p>ISBN: 87-7791-190-3</p><br /><p>27 sider</p><br /><p>Sæt a 25 styk: 468,75 kroner</p><br /><p>Forlag: Forlaget Studie og Erhverv</p>

Oversigt og overblik er nøgleordene og rammen om "Uddannelse i Danmark". De 27 sider starter med en oversigt over uddannelsessystemet i Danmark og slutter med et afsnit om vanskeligheden ved at skaffe sig overblik i mængden af detaljerede materialer og opslagsværker om uddannelserne i al deres mangfoldighed og detaljerigdom. Derfor er ambitionen med dette hæfte i ultrakort form at give overblik over ungdomsuddannelserne, som eleverne i afgangsklasserne skal forholde sig til og vælge imellem, og så kigge lidt ud over uddannelserne og fremad. Målgruppen er unge og deres forældre, men lærere og andre tæt på eleverne kan med stort udbytte kigge med. Fra oversigt over systemet beskrives mulighederne for et 10. skoleår, og derfra beskrives de gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelserne, EGU og produktionsskoler, søfarts- og landbrugsuddannelser og endelig de videregående, korte, mellemlange og lange uddannelser. Et par ord om det meget populære "Udland", hvor det nu end befinder sig, samt Statens Uddannelsesstøtte og det nævnte problematiske overblik afrunder hæftet. Undervejs på siderne dukker små rammer med oplysninger, facts, adresser, litteraturforslag og lignende op. Et led i overblikket er også at vide, at vejledningssystemet er til stede hele vejen igennem. Vejledningen omtales derfor, dog uden at nævne fikspunktet: Ungdommens Uddannelsesvejledning og den personlige vejleder med opsøgende forpligtelse efter undervisningspligten fra 16 til 19 år. Dette er en vigtig information, og derfor er det et lille minus i en ellers god og handy udgivelse, der i sober form giver reel information. Information, der efterfølgende ved pc'en i klassen og i hjemmet kan bruges som udgangspunkt for en kulegravning af de lokale uddannelsesmuligheder.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
364 andre er allerede tilmeldt