Anmeldelse

Practical English 2

Fish, Chips and Peas

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tidsskriftet "Practical English", som er beregnet som supplerende materiale til engelskundervisningen i 3.-6. klasse, er nu udkommet med sit nye temanummer "Fish, Chips and Peas" om mad. Materialet er en god blanding af forskellige genrer, heriblandt sjove og søde historier, dialoger, sange, chants, rim og remser.

Efter en kort introduktion, der fortæller om forskellige slags mad i Storbritannien, hører vi for eksempel om, hvordan man kan kombinere produktionen af sandwich med rigtig god indlæring. Der er også gode forslag til arbejdet med madpyramiden ved hjælp af flashcards og sange.

Eleverne får via dialoger og rim om mad mulighed for at indlære relevante dele af ordforrådet, men jeg tror nu, at det er specielt historien "Den enorme Roe" og skuespillet "Hr. Ulvs pandekager" med deres indbyggede gentagelser og leg, der appellerer til børn.

Materialet fuldendes af en medfølgende cd, hvorpå teksterne er indspillet. Heraf findes sangene både i en læst, en sunget og en playbackversion.

Der er ingen tvivl om, at "Practical English" er meget inspirerende og kan give gode ideer til, hvordan temaet kan leges ind i videbegærlige elever.