Debat

Folkeskolen er ikke god nok

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jørn Simonsen (Folkeskolen nummer 14) og jeg er helt klart ikke enige. Det er i orden, men jeg vil fastholde, at jeg ikke finder resultaterne i folkeskolen tilfredsstillende. Hvis han ikke finder tilstrækkeligt belæg for de undersøgelser, der er foretaget af elevernes færdigheder, vil han måske forholde sig til den virkelighed, som tegner sig. Op mod hver femte ung opgiver videre uddannelse efter grundskolen. Mange forhold kan gøre sig gældende, men helt grundlæggende kan folkeskolen medvirke til, at eleverne i højere grad end i dag i hvert fald har de nødvendige kundskaber og færdigheder med sig. Vi bruger mange resurser i folkeskolen, det skal vi blive ved med, men vi skal have mere ud af det, der anvendes. Og jo, jeg finder, at DLF har været meget negativ over for de brede forlig, vi har indgået i Folketinget, og nej, jeg oplever ikke, at DLF har tryglet og tigget om at komme med i debatten, hvilket jeg nok er nærmere til at vurdere end Jørn Simonsen. Jeg ved imidlertid, at ministeren har afholdt en række møder med DLF, hvorfor de på ingen måde har været udelukket fra politisk indflydelse. Ligeledes har der været god tid til at drøfte Venstres folkeskolepolitik. I sommeren 2004 vedtog Venstres folketingsgruppe vores folkeskoleoplæg, som har ligget til grund for forliget, i februar 2005 gik vi til valg på blandt andet nationale test, og regeringen fremlagde sit grundlag, hvoraf ændringerne også fremgår. I august 2005 lagde regeringen sit oplæg frem for al offentlighed i forbindelse med Globaliseringsrådets møde om folkeskolen. Der har således været god tid til at indgå i dialog. Jeg synes, at alle gode kræfter skal vedblive med at blande sig i debatten, og vi tager gerne mod gode ideer til at gøre folkeskolen endnu bedre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS