Vi har været ude på Øster Farimagsgades Skole for at spørge omkring »Den gode og den dårlige lærer«

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jakob Falk og Anna Strange fra 2. klasse:

Hvad er en god lærer?

»En god lærer er en, der ikke skælder ud og råber. Men er rolig og sød«, siger Anna og er ikke i tvivl. Jakob mener: »En god lærer er en, der er god fagligt og har en lang lunte«.

Hvad er en dårlig lærer?

Anna mener: »En, der råber og hurtigt bliver sur«. Og Jakob siger: »En, der lærer os noget, der ikke har betydning«.

Hvad får dig til at stå op og gå i skole?

»Det skal man jo«, siger Anna. Hun griner og tilføjer, »at det også er for at komme op og møde sine venner og for at få nye venner«. Jakob mener: »Det er godt at komme her op på skolen og lære noget nyt og have nogle sjove timer«. Og sidst, men ikke mindst, er Jakob og Anna rigtig glade for deres klasselærer.

Clara Maj Andersen og Linn Dyrgaard Stinus fra 6. klasse:

Hvad er en god lærer?

»En god lærer er en, man kan snakke med. En, man er på bølgelængde med, og en, der ikke føler sig hævet over en«, mener Linn. Clara er enig og tilføjer, »at en god lærer er en, der lytter til alle. For eksempel i et skænderi/en konflikt. Men det er også vigtigt, at læreren er inspirerende og giver en lyst til at lære noget«.

Hvad er en dårlig lærer?

Clara starter med at sige: »En dårlig lærer er en, der ikke lytter til alle«. Linn tilføjer: »Og en, der ikke kan få ro, og som forskelsbehandler«.

Hvad får dig til at stå op og gå i skole?

»Se sine venner«, mener begge piger.

Amanda Lambæk og Anika Jacobsen fra 7. klasse:

Hvad er en god lærer?

Amanda siger: »En god lærer er en, der er god fagligt, og en, der er god til at få ro i klassen«. Anika giver Amanda ret og tilføjer: »Læreren skal også være en, der er god til at løse problemer og konflikter. Det er også vigtigt, at læreren er personlig«.

Hvad er en dårlig lærer?

»En, der ikke kan få ro i klassen og er upersonlig«, siger Anika, og Amanda tager ordet: »En, der ikke er ægte. For eksempel skifter personlighed, når han/hun er sammen med vores forældre«.

Hvad får dig til at stå op og gå i skole?

Amanda lægger ud og siger: »Selvfølgelig for at lære noget«. Anika slutter af: »Og for at komme hen og se vores venner«.