Debat

Ministeriel smædekampagne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Aalborg-lærere mobbet af kolleger« - tværs over en avisforside den 22. marts. En rigtig saftig historie om sure og negative lærere. Lærerne på Vester Mariendal Skole i Aalborg udsat for en »smædekampagne« fra lærerside, det er ganske vist. Men det er opspind fra ende til anden. Det gælder de citater, der bringes fra lærernes interne debatforum. Det gælder påstanden om, at lærerne er chikaneret af kolleger. Det gælder hele den fordrejede baggrundshistorie, der lægges frem.

Denne historie handler om en meget enkel, men klokkeklar fejl. En elevplan fra amtets vidtgående specialundervisning blev brugt på Undervisningsministeriets hjemmeside som eksempel på, hvordan regeringens aktuelle forslag om elevplaner til alle elever skal forstås. Det tager cirka 20 timer at udfylde den ordentligt. Skulle alle Danmarks 600.000 elever have sådan en plan hver, ville det tage, hvad der svarer til cirka 15.000 årsværk eller cirka en fjerdedel af folkeskolens samlede arbejdsstyrke. På samme hjemmeside hævder ministeren med store armsving, at elevplaner ikke koster ekstra tid.

Det mest passende ville vel egentlig have været, om Bertel Haarder under hånden havde takket dem, der gjorde opmærksom på den dybt pinlige fejl. Af komplet uransagelige grunde valgte ministeren i stedet at tilslutte sig den smædekampagne, som den frustrerede skoleleder iværksatte.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS