Anmeldelse Matematik
0   335

På tur med matematikken

Fakta<p>ISBN: 87-88228-82-7</p><br /><p>191 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Matematik</p>

Atter et pletskud fra forlaget Matematik. En fremragende og brugervenlig matematikturguide til seks lokaliteter i Danmark. Meget velegnet til anvendt matematik i praksis, problemløsning og kommunikation. Står du og skal på lejrskole på Bornholm, eller er du lærer på øen, kan bogen klæde dig på til et væld af matematikaktiviteter med eleverne. Det kan være aktiviteter, der har fokus på øen, på Kastellet i Rønne, rundkirker eller Hammershus. Bogen præsenterer en mulighed for også en matematisk indfaldsvinkel til et lejrskoleophold eller en periode med et bestemt fokus for elever og lærere på Bornholm. Tilsvarende er et andet eksempel København, hvor blandt andet en matematisk vandring giver en mængde øjenåbnere til nye måder at betragte hovedstaden på. Har du set, at der er kompas i loftet ved billetsalgene? Har du lagt mærke til flisemosaikken i gulvet på Hovedbanegården, gulvet på Thorvaldsens Museum, brolægningen på Christiansborg Slotsplads? Ved Københavns-afsnittet er det også værd at lægge mærke til oplæg til projektarbejde i Tivoli. Her kan der fokuseres på forlystelser, der kører eller snurrer, gevinstspil, mønstre. Generelt ved alle lokaliteterne er der undervejs indsat små bokse med faktuelle oplysninger, for eksempel om Rundetårn, og der gives idéer til opgaver, der kan tænkes videre over og afsluttes hjemme på skolerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Der medfølger en cd-rom med hele bogen, så enkeltafsnit kan printes ud. I slutningen af bogen er der fortrykt forskellige arbejdspapirer til kopiering. Såsom notatpapir, prikpapir, kvadratpapir med mere. Disse kan også printes fra cd-rommen.

De fire andre lokaliteter, der er beskrevet aktiviteter og ture omkring, er Århus, Odense, Esbjerg og Sønderjylland.

Materialet er meget smukt og indbydende med en rolig opsætning, der gør det læsevenligt.

Hvor er det herligt, at vore fagligt kompetente og engagerede matematikkolleger rundt om i landet har fundet tid til at få dette vellykkede materiale på gaden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.971 andre er allerede tilmeldt