12 hektiske timer

Næstformand i Århus Lærerforening og tovholder Flemming Pedersen fortæller, hvordan han oplevede demonstrationen i Århus

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

6.45: Jeg stod op, så, at vejret så godt ud, og tænkte, yes, det bliver en god dag for lærerne og folkeskolen i dag.

8.00: Kom jeg på kontoret. Jeg tjekkede mail. Jeg er blevet bombarderet med mail om arrangementet de sidste par uger. Men i dag var der ikke så mange.

Jeg fandt pjecer frem, som skulle uddeles til demonstrationen, satte de diplomer, som vi skulle uddele til ambassadørerne, i rammer. Pakkede statuetterne, som de skulle have. Så sørgede jeg for, at bannere, pjecer og kasser med skolekridt blev kørt ud af huset. Derefter havde vi en briefing på kredskontoret om dagens forløb.

11:00: Var jeg på Klostertorv, hvor vi skulle have placeret storskærmen. Alt andet på pladsen skulle placeres efter den. Men skærmen kunne ikke komme op på grund af nogle el-ledninger. Der var tidsplanen ved at ryge lidt. Det lykkedes at flytte skærmen, og så blev der sat scene og podium op til kameramanden. Orkestret Roger and Over og lydmanden kom.

14:15: Mødtes på pladsen med hr. Gade, som var vores konferencier. En halv time senere var alt klart. Da DLF's logo kom på storskærmen, var det tegn på, at der var hul igennem.

15:00: Ann-Mette Elten fra PS 12 kom for at lave lydprøve. Musikerne var noget forsinkede, så de kom først i gang 15.20. På det tidspunkt begyndte folk at samle sig på pladsen.

15.25: Kom det første optog fra et af opsamlingsstederne - lidt tidligere end beregnet. Roger and Over begyndte at varme op. Jeg kunne ikke finde hr. Gade, selv om vi havde en aftale om, at de sidste detaljer omkring afvikling af programmet skulle tjekkes op.

15.55: Gik jeg i sendevognen med produceren Leo. Jeg var ansvarlig for at briefe Leo om, at det var de rigtige mennesker, der gik på. Vi havde aftalt, at vi skulle have en melding fra København, et minut før vores arrangement skulle på storskærmen, men den melding kom aldrig. I stedet lyder det pludselig: »Go«. Vi går på 16.27 - det er lidt senere end planlagt.

17.00: Jeg går ud for at mærke stemningen ude på pladsen. Det kunne jeg ikke inde i vognen. Der er en god stemning. Mange folk kommer over og siger, at det er et rigtig godt arrangement.

17.10: Pladsen bliver ret hurtigt tømt. Vi har udstyret tillidsrepræsentanter med sorte sække, og de begynder at rydde op.

Storskærm, scene og podium bliver pakket ned.

18:00: Alt på pladsen er pakket væk. Jeg går hen på kredskontoret for at få en øl sammen med tillidsrepræsentanterne.