Anmeldelse Engelsk
0   302

USA i det 21. århundrede

Fakta<p>Forfatter: Carl Pedersen og Helle Porsdam</p><br /><p>ISBN: 87-7970-033-0</p><br /><p>145 kroner, 128 sider</p><br /><p>Forlag: Columbus</p>

Verdens i øjeblikket eneste supermagt har vi som undervisere brug for at kende grundigt til. Denne bog, der dog primært er tiltænkt ungdomsuddannelserne, giver en hurtig og nem indføring.

Artiklen fortsætter under banneret

Ud over en indføring i USA's historiske oprindelse gennemgås forløbet i den amerikanske indenrigs- og udenrigspolitik, og der sammenlignes med europæiske samfundsforhold og amerikanske påvirkninger heraf. Der lægges kritisk op til debat om udviklingstendenser i det multikulturelle land, hvor demograferne spår, at euro-amerikanerne vil være i undertal i midten af dette århundrede. I den langsigtede, amerikanske energiplan regnes med, at der om 14 år er brug for seks millioner flere tønder olie om dagen end nu. I bogen antydes, at USA's krig mod Irak blot er den første af en lang række fremtidige resursekrige, hvor målet er verdens råstoffer og ikke mindst råolien.

Hvordan ændres og udvikles den globale magtstruktur, efterhånden som Indien og Kina tager pusten fra supermagten? For at kunne behandle denne problematik i undervisningen er der brug for et grundigt kendskab til USA og landets globale relationer. Det kan "USA i det 21. århundrede" være med til at give, og den bør have sin plads på lærerbiblioteket.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.497 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.277 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.381 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen