Debat

Rangordning so oder so

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Man kan godt konkurrere på kvalitet uden offentlig rangordning af skoler«, mener Bertel Haarder i sit svar til undertegnede i sidste nummer af Folkeskolen. Pointen er åbenbart, at rangordningen skal finde sted oppe på rådhuset, der så udpeger ». de bedste skoler til at vise vejen for dem, som kunne gøre det bedre«, som ministeren udtrykker det. Konklusion: Rangordningen kommer, so oder so. Internt i forvaltningerne vil der blive rangordnet fra top til bund, og offentligheden vil få navnene på vinderskolerne. »Testresultaterne - bortset fra landsresultatet - skal ikke offentliggøres«, siger ministeren. Er en førsteplads ikke et testresultat?

Bertel Haarder mener, at Socialdemokraterne roligt kan tage støvlerne af, mens de sover. Realiteten er, at de ikke kan tillade sig så meget som et lille blund i stolen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler