Debat

Jeg kommer i tredje række

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er som medlem af DLF meget skuffet over Anders Bondo Christensens udtalelser i Folkeskolen nummer 1 om DLF's 30 lejemål.

Han siger, at det er et personalegode, at børn af ansatte i DLF har fortrinsret til DLF's ejendomme, samt at det er helt i orden, at hovedstyrelsens medlemmer og personalet har fortrinsret til sommerhusene i juni-august.

Oversat til almindeligt dansk betyder det, at ejendomme, som er indkøbt for min indbetaling til min fagforening, kun skal tilgodese børn af ansatte i DLF. Jeg kommer i tredje række.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

At jeg skal søge ferie uden for den ordinære skoleferie, da jeg ellers ikke har mulighed for at søge om DLF's sommerboliger. Et skråplan, hvis man blot er lidt ærekær omkring sit job.

Hvorimod ansatte hos DLF, som ikke underviser i den danske folkeskole, har fortrinsret i skolernes normale sommerferie.

Jeg vil gerne bede om en bedre forklaring og en redegørelse for, hvad man vil gøre, da jeg finder, det må være i strid med mange etiske regler eller mangel på samme.

Lad os få endevendt disse regler med nogle nye personer både i DLF og i Lærerstandens Brandforsikrings bestyrelse, så der er lige ret for alle. Fagforeningerne er på vej ud, og med disse vennetjenester til hinanden forstår jeg godt de unge, at de fravælger fagforeningen.

Svar

Danmarks Lærerforening har i tidens løb købt ejendomme som en del af investeringsstrategien. Det har været en god investering og har medført en indtægt til foreningen og dermed en begrænsning i kontingentstigningerne. DLF investerer primært i bygninger med erhvervslejemål. I forbindelse med disse bygninger er der imidlertid nogle gange enkelte boliglejemål. Langt de fleste af disse forholdsvis få lejemål er udlejet til almindelige lejere. Fire er udlejet til børn af ansatte i DLF. Denne ordning bliver i øvrigt drøftet i samarbejdsudvalget i foreningen.

DLF har som arbejdsgiver nogle personalepolitiske goder til de ansatte. Det har alle kommuner forhåbentligt også. Blandt andet har kommunalt ansatte de fleste steder mulighed for at leje ferieboliger gennem den kommunale feriefond. Tidligere var det kun hovedstyrelsen, personalet og pensionister, der kunne leje sommerhusene. Dette har en historisk baggrund, idet foreningen modtog de to første sommerhusgrunde som en gave til brug for dette formål. Dette er senere ændret, så det i dag er muligt for alle medlemmer at leje sommerhusene også i sommerferien.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF