Debat

Kære hovedstyrelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis folketingsflertallets formål med at fjerne portostøtten var at strangulere fagpressen, må de da gnide sig i hænderne, når de ser, hvad der det sidste halve års tid er sket med det førhen så stolte Folkeskolen.

Slemt er det, at bladet rent æstetisk er en blandet fornøjelse, tyndt og forpjusket som det er blevet. Annoncerne fylder nu så meget, at det er spørgsmålet, hvor længe annoncørerne overhovedet vil spæde til. Værre er det, at bladets vigtige informations- og anmelderservice til lærerstanden er reduceret drastisk. Foreningens ugentlige visitkort over for medlemmerne er hermed langt hen ad vejen blevet en stribe henvisninger til nettet. Men det værste er dog, at den dagsordensættende journalistik kun hænger på med det yderste af neglene. DLF er i færd med at sætte en enestående position i dansk presse over styr. Det handler om politisk indflydelse.

Vi har i mange år haft et af de suverænt mest roste, læste og citerede fagblade i hele Norden. Det har i en lang periode ligefrem været overskudsgivende. Som det nu er blevet, koster det tre millioner årligt. Se det i forhold til, at Københavns Lærerforening alene udgiver et blad, der koster to millioner, mens for eksempel sygeplejerskerne satser 15 millioner på deres blad.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der er et budget, der skal holdes, javel. Men hvad nytter det, at operationen lykkes, hvis patienten dør? DLF har masser af penge på kistebunden. Kære hovedstyrelse: Så sælg dog et par lejligheder, en ejendom eller nogle aktieposter. DLF er en fagforening, ikke en fond, en pensionskasse eller en investeringsforening. Vi har mere end nogensinde brug for et fagblad, der brænder igennem.

Svar

Tak for din bekymring for Folkeskolen. Fjernelsen af portostøtten var et hårdt slag for fagpressen. Jeg er helt enig i, at Folkeskolen har udført en væsentlig rolle i formidlingen af den pædagogiske debat. Det burde folketingsflertallet have kvitteret for på en anden måde end ved at underminere det økonomiske grundlag.

Vi skal gøre, hvad vi kan for at fastholde et fagblad med kvalitet, men vi kan ikke bare skrue budgettet op. Fra din tid i hovedstyrelsen ved du, at vi i en årrække havde millionunderskud på regnskabet. Hvis vi var forsat med det, så var patienten i hvert fald afgået ved døden.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF