Anmeldelse

Den danske ordbog

Bind 6

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Åsyn. Herefter er der ikke noget at komme efter i det danske sprog, i hvert fald ikke hvis ordene oplistes alfabetisk. For nu er seksbindsværket afsluttet, nu er det bare med at få det ud på skolebibliotekernes hylder, så eleverne kan lære sprogets mangfoldighed at kende.

Et af værkets største kvaliteter er, at det dokumenterer, at alle ordene kommer fra det virkelige liv, og at dokumentationen er af ganske ny dato. Det er altså ikke et ordmuseum, men anvendt sprog sat i alfabetisk orden. Med lidt instruktion fra læreren kan eleverne hurtigt lære at finde frem til de kilder, hvor ordet er fundet - de er angivet i hvert bind i forkortelse og med årstal. I mange tilfælde er ordets historie forklaret.

Det kan anbefales at give eleverne et lille kursus i brugernøglen på omslagets inderside og i brug af forkortelseslisten, lydskrift med mere.

Så er de nemlig klar til adskillige krydstogter i det forunderlige sprog.