Anmeldelse Dansk
0   249

Den danske ordbog

Bind 6

Fakta<p>3.000 kroner i subskription</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Åsyn. Herefter er der ikke noget at komme efter i det danske sprog, i hvert fald ikke hvis ordene oplistes alfabetisk. For nu er seksbindsværket afsluttet, nu er det bare med at få det ud på skolebibliotekernes hylder, så eleverne kan lære sprogets mangfoldighed at kende.

Et af værkets største kvaliteter er, at det dokumenterer, at alle ordene kommer fra det virkelige liv, og at dokumentationen er af ganske ny dato. Det er altså ikke et ordmuseum, men anvendt sprog sat i alfabetisk orden. Med lidt instruktion fra læreren kan eleverne hurtigt lære at finde frem til de kilder, hvor ordet er fundet - de er angivet i hvert bind i forkortelse og med årstal. I mange tilfælde er ordets historie forklaret.

Det kan anbefales at give eleverne et lille kursus i brugernøglen på omslagets inderside og i brug af forkortelseslisten, lydskrift med mere.

Så er de nemlig klar til adskillige krydstogter i det forunderlige sprog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.274 andre er allerede tilmeldt