0   103

Skoleleder blev overrasket

»Kommuner lokker med højere løn«, lød overskriften over seks spalter på forsiden af Jyllands-Posten lørdag den 25. februar. Artiklen handlede om, at kampen om arbejdskraften er i fuld gang, og at kommunerne derfor er begyndt at give højere løn til lærere og socialrådgivere.

I artiklen var skoleleder Bjørn Mortensen fra Hvidebækskolen i Vestsjælland interviewet om Hvidebæk Kommunes lønaftale. Aftalen blev indgået den 25. marts 2003, så det var en nyhed, der var længe om at nå den jyske forside.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvordan oplevede du nyhedsstormen?

»Jeg blev meget overrasket. Jeg var helt uforberedt, da først Jyllands-Posten ringede og så senere en journalist fra radioavisen på P3«.

Hvad er begyndelseslønnen for en lærer nu?

»Det er løntrin 31. Og aftalen er finansieret af undervisningstillæg og forskudt-tids-tillæg. Fidusen er, at kommunen slipper for at tælle alt dette op. Der er tale om fire løntrin og omkring 1.500 kroner om måneden«.

Har nogle ringet for at søge job på skolen?

»Nej, der er ingen, der har ringet på baggrund af artiklerne«.

Har du brug for lærere?

»Nej, ikke lige nu«.

Hvor mange er gået på pension den senere tid fra Hvidebækskolen?

»Otte lærere er gået på pension de seneste to år, og et par stykker er på vej, så vi har haft det generationsskifte, som så mange taler om, at de skal igennem«.

hl@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet