Debat
0   113

Nymodens pjat

Og nu til noget, der hører hjemme i småtingsafdelingen. Måske.

Redaktørens lederartikler skæmmes mere og mere af hans trang til at male de sætninger op, som han selv anser for mest betydningsfulde. Det kan selvfølgelig være noget nymodens pjat, der ligger til grund for denne uvane. Helt ligegyldig er den dog ikke, for den signalerer klart en undervurdering af læsernes dømmekraft.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er aldrig nogen god idé at understrege eller opmale sætninger. En artikel udgør en helhed, og ud fra denne kan læseren nok klare uden hjælp at uddrage en syntese. Denne er ikke altid identisk med redaktørens, men det er vel heller ikke meningen. Eller er det?

Svar

Vi er helt enige om, at en tekst skal læses som en helhed. Den gule indstregning i bladets leder er ikke tænkt som en markering af det »mest betydningsfulde«, men er blot et forsøg på at »lokke« den travle læser ind i teksten.

I bladets artikler hiver vi citater ud, og vi skriver billedtekster. Funktionen - eller i hvert fald tankegangen - er den samme: At få dig og alle andre til at læse det hele. Hvis den gule indstregning irriterer i stedet for at lokke, har vi et problem.

Thorkild Thejsen, chefredaktør


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ