Debat

Nymodens pjat

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Og nu til noget, der hører hjemme i småtingsafdelingen. Måske.

Redaktørens lederartikler skæmmes mere og mere af hans trang til at male de sætninger op, som han selv anser for mest betydningsfulde. Det kan selvfølgelig være noget nymodens pjat, der ligger til grund for denne uvane. Helt ligegyldig er den dog ikke, for den signalerer klart en undervurdering af læsernes dømmekraft.

Det er aldrig nogen god idé at understrege eller opmale sætninger. En artikel udgør en helhed, og ud fra denne kan læseren nok klare uden hjælp at uddrage en syntese. Denne er ikke altid identisk med redaktørens, men det er vel heller ikke meningen. Eller er det?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svar

Vi er helt enige om, at en tekst skal læses som en helhed. Den gule indstregning i bladets leder er ikke tænkt som en markering af det »mest betydningsfulde«, men er blot et forsøg på at »lokke« den travle læser ind i teksten.

I bladets artikler hiver vi citater ud, og vi skriver billedtekster. Funktionen - eller i hvert fald tankegangen - er den samme: At få dig og alle andre til at læse det hele. Hvis den gule indstregning irriterer i stedet for at lokke, har vi et problem.

Thorkild Thejsen, chefredaktør