Debat
0   158

Tag bare støvlerne af

Testresultaterne - bortset fra landsresultaterne - skal ikke offentliggøres. Socialdemokraterne behøver ikke at sove med støvlerne på, som Niels Christian Sauer anbefaler (Folkeskolen nummer 9). Det seneste skoleforlig ændrer intet i forhold til tidligere signaler.

Med de nye test får kommunerne et bedre indblik i effekten af undervisningen på de enkelte skoler. Det kan bruges til at udvikle det samlede skolevæsen i kommunen, for eksempel ved at bruge de bedste skoler til at vise vejen for dem, som kunne gøre det bedre. Man kan godt konkurrere på kvalitet uden offentlig rangordning af skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

Den enkelte skole får desuden mulighed for at sammenligne sig selv med landsgennemsnittet og på den baggrund vurdere, om man gør det godt nok. Og skolelederen får bedre grundlag for at danne sig et overblik over, i hvilke klasser det går godt, og hvor der er rum for forbedring.

Denne anvendelse er ikke hovedformålet med testene, der skal anvendes som et pædagogisk værktøj af den enkelte lærer og indgår sammen med en række andre evalueringsværktøjer i en it-baseret værktøjskasse, som Undervisningsministeriet stiller til rådighed for skolerne fra foråret 2007.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ