Debat

Haarder taler med to tunger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Og han kunne utvivlsomt bide den ene af for det, den kom til at sige til Berlingske Tidende den 12. februar, da han lod sig citere for, at de nationale test skal bruges til at fremhæve den lærer, skole eller kommune, der gør en forskel. »Vi højner ambitionsniveauet og får en ædel kappestrid mellem skolerne«. For, ups, det er umuligt med det forbud mod enhver offentlig reference til testresultaterne, som Socialdemokraterne krævede indført i lovteksten. En minister kan ikke opfordre til lovbrud. Og så endda inden samme lov overhovedet er vedtaget.

Når dette læses, har Haarder formentlig forsikret alverden om, at han slet ikke mente det, han sagde. Men hvad hjertet er fuldt af, løber munden over med. Hvad Haarder her uforvarende kom til at afsløre, er, at regeringens lammefromme afstandtagen fra rangordning overhovedet ikke er internaliseret hos ham. Socialdemokraterne bliver nødt til at sove med støvlerne på i samarbejdet med regeringen og Dansk Folkeparti omkring folkeskolen. At sætte Haarders ministerium til at vogte over de garantier, der ligger i loven på dette punkt, er åbenbart som at sætte ræven til at vogte gæs.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler