Anmeldelse

99 spørgsmål om Islam og lidt færre svar

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Diplomatisk krise, "krig" mellem Danmark og den arabiske verden, kristne mod muslimer. Muhammed-tegninger, Jyllands-Posten. Terrortrussel, afbrændte Dannebrogsflag, ødelagte gravpladser. Der er visse ord, som vi næsten ikke kan have i munden længere. Og så er det vigtigt, at vi som lærere kan holde os nøgterne og formidle god undervisning i kultur og religion.

Derfor er det meget kærkomment, at Gyldendal nu udgiver en oversættelse af en svensk bog med spørgsmål og svar om islam - begreber, som egentlig ikke har så meget med vor nuværende diplomatiske krise i Danmark at gøre. Det er en god og nem opslagsbog, hvor man nemt og hurtigt kan får svar på, hvad koranen siger om muslimers forhold til anderledes troende, selvmordsattentater i forhold til islam, mænds og kvinders forhold, æresdrab - og meget mere. Det forklares også kort, hvad forskellen er på sunnitter og shiitter, hvad en imam er, en mullah og en ayatollah. Hvilke højtider er der? Hvilke skikke i festlig henseende, familieliv, islamisk kalender, alkohol, medicin, lægekunst og ægteskab.

Bogen er skrevet og bearbejdet af undervisere fra Lunds Universitet og kan varmt anbefales at have som opslagsbog på skolebiblioteket og i lærernes fagbogssamling.

Powered by Labrador CMS