Anmeldelse Indskoling
0   104

Fælles pædagogik i fælles rum

i indskoling og SFO

Fakta<p>Forfatter: Marianne Frandsen, Tom Krieger og Karin Vilien</p><br /><p>ISBN: 87-624-0601-9</p><br /><p>229 kroner, 135 sider</p><br /><p>Forlag: Kroghs Forlag</p>

Traditionelt tager skolen sig af læring og skolefritidsordningen sig af leg, og siden skolefritidsordningen rykkede ind på skolerne, har det ført til mange samarbejdsproblemer omkring indretning og brug af de fælles lokaler.

Artiklen fortsætter under banneret

For at ændre dette, så pædagoger og lærere arbejder sammen med fælles normer og fælles værdier, stiller det krav om en kulturændring, hvor de to institutioner finder et fælles udgangspunkt og kommer til en fælles enighed. Leg og læring som fælles betegnelse for det, der sker i skolen og i skolefritidsordningen.

Nogle skoler er i gang med eller planlægger at udvikle samarbejdet i de fælles rum, og det er til dem, bogen primært henvender sig.

Bogen beskriver de dilemmaer og vanskeligheder, der kan opstå, når skolepædagogik og skolefritidsordningspædagogik skal passe sammen i fælles rum.

I sommeren 2004 etablerede forfatterne Sommerskolen, et udviklingslaboratorium, og det er beskrivelsen af det, der er det centrale i bogen. Alle forløbene er gennemgået, og der gives mange konkrete forslag til emner, projekter, udviklingslaboratorier og rammesat leg med udgangspunkt i teorien om de mange intelligenser. Bogen giver desuden forslag til indretning af rummene og til valg af materialer ud fra de pædagogiske principper, der er beskrevet i forfatternes forrige bog, "Fælles børn i fælles rum".

Som billederne i bogen viser, er Sommerskolen gennemført i nye, lyse og store lokaler. Mange skoler har ikke så gode faciliteter, og forfatterne gør da også selv opmærksom på, at lokalerne kan blive for små.

Jeg synes, det er inspirerende læsning til de skoler, der allerede er i gang med at nytænke, men jeg tror, der skal sluges mange kameler rundt om på skolerne, før legende læring og lærende leg går hånd i hånd.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ