Anmeldelse Pædagogik
0   74

Grundbog om mobning

Fakta<p>Forfatter: Helle Rabøl Hansen</p><br /><p>ISBN: 02-02851-4</p><br /><p>198,75 kroner, 128 sider</p><br /><p>Serie: Gyldendals Lærerbibliotek</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Det er tydeligt en bog, der er skrevet på baggrund af dyb indsigt og stort engagement. At mobning desværre ikke er et fænomen på vej ud af folkeskolen, viser en undersøgelse fra 2004. Af den fremgår det, at 20 procent af eleverne i 7. klasse har oplevet at blive mobbet af deres lærere.

Artiklen fortsætter under banneret

Tilsyneladende har voksne og børn en meget forskellig opfattelse af mobning. Helle Rabøl Hansen har interviewet en skoleleder og en elevrådsformand fra samme skole. Skolelederen udtaler, at skolen er i den lykkelige situation, at der ikke er udbredt mobning, og elevrådsformanden udtaler: "Her er rigtig meget mobning .". Sådanne eksempler viser, hvor vigtigt det er for skoler at have en fortsat dialog lærere og elever imellem om, hvordan skolen bliver et godt sted at være, og at dialogen følges op af konkrete handlinger.

Helle Rabøl Hansen har en del konkrete bud på antimobbearbejdet - lige fra guidelines til læreren, der skal samtale med mobbeofret, til ti gode forældreråd mod mobning - en uundværlig grundbog til mange skolers lærerbibliotek.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ