Anmeldelse Fysik/kemi
0   134

Jagten på ... 2

Ild, vind og vejr, olie, jordens indre, GPS

Fakta<p>Forfatter: Ole Goldbech</p><br /><p>ISBN: 87-23-01043-6</p><br /><p>163,75 kroner, 75 sider</p><br /><p>Video: 630 kroner</p><br /><p>Serie: Jagten på ...</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Ingen, der har set denne video, vil nogensinde finde på at slukke en brændende friture med vand. Det inferno af flammer, det udløser, demonstrerer den på uhyggeligste vis. En tekst ville aldrig gøre samme indtryk. Men teksten kan tilbyde noget andet, nemlig en udførlig baggrundsviden.

I "Jagten på ." spiller de to medier sammen og giver en motiverende og fagligt velunderbygget indføring i fem emner, hvori der indgår spændende aktiviteter som brandslukning og svæveflyvning.

Videoen har efterhånden nogle år på bagen. Den blev produceret for fem år siden af Danmarks Radio, mens bogen er ny.

Under emnet ild foreslås blandt andet projektet brandslukning. Videoen giver et veldisponeret oplæg, hvor en indsatsleder på en brandstation gennemgår noget teori og demonstrerer, hvorledes brandslukning foregår alt efter brandens beskaffenhed. Videoens gennemgående personer - en elev og mentor - prøver derefter flere slukningsmetoder og sendes med gasmaske og hele udstyret ind i et røg- og flammefyldt rum for at hente en person (dukke) ud.

Fysikken og kemien kommer ind i billedet med den teoretiske forklaring på forbrænding og følger op med vejledninger til småforsøg, hvor brandslukningsprincipperne gennemprøves ved slukning af et fredeligt stearinlys.

Bogen giver en kort vejledning i projektundervisning, hvor den både udpeger nogle forslag til projektoverskrifter inden for de fem emner og bistår med en arbejdsplan.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt