Anmeldelse It
0   348

Hvem laver hvad i radio og tv?

Fakta<p>Forfatter: Norbert Golluch</p><br /><p>ISBN: 87-641-0002-2</p><br /><p>Oversætter: Jesper Wad</p><br /><p>Illustrator: Dorothea Tust</p><br /><p>238 kroner, 27 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Klematis</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Ved første blik tror jeg, at bogen er til højtlæsning for mindre børn om et emne, der fylder en del i deres hverdagsliv.

Jeg kommer på andre tanker, da jeg bladrer i bogen. På første opslag viser teksten klart, at den fordrer en læser med en vis rutine, men også at bogen er en fagbog.

Bogen blander det fiktive med fakta i en faktionsform, men den rummer også rene fakta- informationer. Der er fine beskrivelser af tv- og radioprogrammers tilblivelse i overensstemmelse med hverdagen på de forskellige produktionssteder: nyhedsudsendelser, vejrudsigten, direkte tv eksemplificeret ved "Stjerne for en aften" og tv- og spillefilm. Læseren får indblik i fjernsynets tilblivelse, hvorledes et studie indrettes, og hvordan tv-billeder og lyd når ud til modtagerne. Bogen indeholder et fint afsnit om radioen, og ikke mindst hvad der kræves for at få job de pågældende steder.

Teksten indgår i tosidersopslag, hvor enkle illustrationer medvirker til at visualisere stoffet og fastholde rammefortællingens personer. En formidlingsform, som elever på skolens mellemtrin ganske givet vil lade sig fange af.

Der er ingen tvivl om, at tv og radio tiltrækker eleverne. Der er vel heller ingen tvivl om, at danske børn har en stor indsigt i afmystificeringen af både tv-, radio- og filmmediet via "Troldspejlet" på DR1 og andre udsendelser i børne-tv-sendefladen, hvor de er kommet til orde.

Så bogen kan måske være medvirkende til, at flere børn gør deres voksne opmærksomme på, at det praktiske arbejde med medierne er både sjovt og lærerigt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.835 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.177 andre er allerede tilmeldt