Anmeldelse

Ole og chefen 1 og 2

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er fortsat brug for bøger til unge og voksne med læseproblemer. Det at fortælle en historie med indhold i et let sprog er ikke enkelt. Denne kunst mestrer Liselotte Kulpa.

Bogen er velegnet til de svage læsere blandt de ældste elever i folkeskolen samt til unge og voksne med læseproblemer. Tosprogede vil også kunne have glæde af bogen.

Det er en sammenhængende historie fordelt på to bind. Dette valg skyldes muligvis, at en læseretarderet altid har en vis tilfredsstillelse, når han er færdig med en bog.

Bøgerne handler om Ole, der arbejder i musikafdelingen i Fona. Han får en ny chef, der hele tiden er efter ham. Arbejdsglæden forsvinder, men en tidligere chef hjælper ham. Man følger også Ole i fritiden blandt venner og veninder.

Historien er velfortalt. Linjer og sætninger er korte, ordvalget er let læseligt. Konflikterne på arbejdspladsen er skildret realistisk. Hovedpersonen er tegnet fint, og bipersonerne virker troværdige.

Bogen anbefales til målgrupperne.