Anmeldelse Håndarbejde
0   160

Designsmykker i stof og filt

Fakta<p>Forfatter: Pia Krøyer</p><br /><p>ISBN: 87-567-7697-7</p><br /><p>Oversætter: Lars Ranek</p><br /><p>199 kroner, 80 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Olivia</p>

Leg med uld, stof, garn, bånd, perler og stene, men design i gængs forstand er der ikke tale om.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er for mig at se en bog, der giver sig ud for mere, end den kan bære. Her vil jeg først omtale de filtede smykker, hvor der tilsyneladende gås vældig eksakt til værks, idet man nøje skal afveje vægten i gram af den mængde uld, der skal bruges til små filtede kugler. Men her holder nøjagtigheden så også op, for det viser sig med al tydelighed på fotos, at håndværket i filteprocessen er af yderst ringe kvalitet. Det gælder især, når det drejer sig om filtede flader, eller endnu værre når der er tale om arm- eller halsringe. Her er der rådet bod på den ringe håndværksmæssige udførelse ved at holde ulden sammen med beviklinger, ellers ville den ganske simpelt skride fra hinanden.

Til nogle smykker er brugt pomponer, og de kan, som der står, købes hos Panduro Hobby. Der er end ikke forsøgt forklaret, hvordan man selv kan fremstille dem.

Til nogle armringe eller halssmykker er brugt sammensyede stofstrimler, hvori der er lagt vatkugler med knuder imellem. Det er da en helt sjov ide, men her savner jeg mere tydelige fotos af de enkelte ting. Fotograferingen virker i det hele taget noget opstyltet, idet man ofte ser et rodsammen af flere ting, så det er svært at skelne den ene fra den anden.

Endnu en ting med hensyn til layout virker generende, idet flere sider har en mørkfarvet baggrund, som gør det vanskeligt at læse teksten.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.127 andre er allerede tilmeldt