Anmeldelse

Designsmykker i stof og filt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Leg med uld, stof, garn, bånd, perler og stene, men design i gængs forstand er der ikke tale om.

Det er for mig at se en bog, der giver sig ud for mere, end den kan bære. Her vil jeg først omtale de filtede smykker, hvor der tilsyneladende gås vældig eksakt til værks, idet man nøje skal afveje vægten i gram af den mængde uld, der skal bruges til små filtede kugler. Men her holder nøjagtigheden så også op, for det viser sig med al tydelighed på fotos, at håndværket i filteprocessen er af yderst ringe kvalitet. Det gælder især, når det drejer sig om filtede flader, eller endnu værre når der er tale om arm- eller halsringe. Her er der rådet bod på den ringe håndværksmæssige udførelse ved at holde ulden sammen med beviklinger, ellers ville den ganske simpelt skride fra hinanden.

Til nogle smykker er brugt pomponer, og de kan, som der står, købes hos Panduro Hobby. Der er end ikke forsøgt forklaret, hvordan man selv kan fremstille dem.

Til nogle armringe eller halssmykker er brugt sammensyede stofstrimler, hvori der er lagt vatkugler med knuder imellem. Det er da en helt sjov ide, men her savner jeg mere tydelige fotos af de enkelte ting. Fotograferingen virker i det hele taget noget opstyltet, idet man ofte ser et rodsammen af flere ting, så det er svært at skelne den ene fra den anden.

Endnu en ting med hensyn til layout virker generende, idet flere sider har en mørkfarvet baggrund, som gør det vanskeligt at læse teksten.