Anmeldelse Håndarbejde
0   154

Hippe huer, hatte og kasketter

Fakta<p>Forfatter: Stine Hoelgaard Johansen</p><br /><p>ISBN: 87-567-7695-0</p><br /><p>Illustrator: Bjarni B. Jacobsen</p><br /><p>199 kroner, 80 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Olivia</p>

Mange sjove, flotte, iderige eller skøre hovedbeklædninger til hankønsvæsener. Det er kendte personer, som har været inspirationskilde til en kaskade af kreative løsninger.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen virker helt nostalgisk i sin opbygning med helsides bruntonede fotos af de kendte. Her ser man Harpo Marx give inspiration til en herlig, hæklet "skorstensfejerhat" udført i sprælske farver. Desuden vises et halstørklæde pyntet med snøreringe. Siden er det Chaplins bowler, der er omsat til hækling. Det lyder måske underligt, at der kan komme noget anvendeligt ud af det, men det er ikke mindst efterbehandlingen, der i form af valkning i vaskemaskine har tryllet med det færdige resultat. Det er bare så flot.

Inden for strikkede huer er der forskellige sværhedsgrader fra den svære Lars von Triers med mønsterstrik over Ingemar Stenmarks med et forholdsvis enkelt mønster til David Beckhams i snydepatent og den Bob Marley-inspirerede rullehue med fletninger.

Kasketter er der adskillige bud på med inspiration fra Sherlock Holmes, Louis Armstrong, prins Charles og Che Guevara, for blot at nævne nogle af dem. Undlader man skyggen, vil flere af kasketterne blive til en alpehue.

Til flere af hovedbeklædningerne er der også opskrift på forskellige fantasifulde tørklæder, hvor nogle af de strikkede har indvævede effekttråde.

Opskrifterne er klare og følges af materialebeskrivelse og strikke- eller hæklefasthed samt monteringsvejledning.

Til sidst findes et glimrende afsnit om valkning og filtning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.127 andre er allerede tilmeldt