Anmeldelse Biologi
0   110

24 timer - koralrevet

Et døgn med havets dyr

Fakta<p>Forfatter: Caroline Bingham</p><br /><p>ISBN: 87-562-9575-8</p><br /><p>Oversætter: Lars Thomas</p><br /><p>229 kroner, 48 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Carlsen</p>

Nemo og alle de andre.

Artiklen fortsætter under banneret

Koralrevene kaldes ofte for "Havets regnskove" på grund af den høje artsdiversitet på det forholdsvis lille område. Der er altså nok at kigge på, hvis man kommer under havets overflade i troperne. I denne bog følger vi et koralrev i 24 timer og ser nærmere på klovnfisk, skildpadder, havsnegle og mange andre farvestrålende og spændende dyr. Det er en fascinerende verden, og bogens mange flotte fotos kommer tæt på. Desværre er mange af opslagene klippet og klistret for at få så mange dyr som muligt med på det samme billede, og det er ikke lige vellykket hver gang. Det gør også, at opslagene nogle steder virker lidt rodede.

Forlaget anbefaler bogen til børn fra syv år og opefter. De yngste vil nu ikke kunne læse bogen selv, men billederne er fængende og vil helt sikkert fascinere også mindre børn. Rent sprogligt bliver det indimellem lidt knudret, og der introduceres to for mig nye ord - dagfisk og natfisk. Ud fra sammenhængen kan jeg regne ud, at der menes dagaktive og nataktive fisk, men hvorfor bruger man dog ikke bare ordene dagaktiv og nataktiv?

Bagerst i bogen er der en ordliste, som forklarer nogle af de svære ord i teksten - desværre er det ikke til at se, hvilke ord det er, når man læser teksten. Nogle ord er godt nok fremhævet med fed, men de er ikke nødvendigvis forklaret. Ved forklaringen til "ægtand" står der i øvrigt, at krybdyr har en sådan - det har fugle nu også, og det burde have været nævnt.

En fin lille bog, som dog ikke havde taget skade af en grundigere sproglig bearbejdning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.440 andre er allerede tilmeldt