Anmeldelse Engelsk
0   184

Pit Stop 6

Fakta<p>Forfatter: Vibeke Flemmer, Lene Juul og Vinnie Lerche Christensen</p><br /><p>Teacher's Guide: 88 sider, 593,75 kroner </p><br /><p>Task Book: 128 sider, 156,25 kroner</p><br /><p>Serie: Pit Stop</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Sidste år startedes udgivelsen af et nyt grundbogssystem, der er beregnet for 6. til 9. klassetrin. Endnu er "Pit Stop" dog kun udkommet til 6. klasse. Materialet består af en grundbog, en arbejdsbog, cd'er og en lærervejledning, som er delt i to hæfter. Materialet lægger vægt på, at det skal være nemt at differentiere, så der er tekster, som svarer til enhver elevs niveau.

Artiklen fortsætter under banneret

Arbejdsbogen er, ligesom grundbogen, delt i syv temaer. Børnene i 6. klasse bliver her præsenteret for tekster, der handler om mad, sport, magi, tøj, rummet, helte og december. Hvert afsnit er opdelt i fem til syv basistekster og et antal ekstratekster.

Man kan sagtens plukke enkelte af temaerne ud. Jeg synes for eksempel, at det er en god ide at arbejde med afsnittet om sport. I stedet for at vise filmen "Bend it like Beckham", der findes som tekstuddrag i grundbogen, kunne man også vælge at præsentere eleverne for den fortrinlige film "There's only one Jimmy Grimble". Den handler om en dreng, som har fodbolddrømme, men må gå så grueligt meget igennem, før han bliver til noget i fodboldverdenen.

Nu består engelskundervisning selvfølgelig ikke kun af at se film, så det er rart, at der ligeledes er mulighed for at arbejde med ordforrådet og grammatikken. Efter 7. klassetrin skal elever ifølge Fælles Mål være i stand til at "anvende en viden om centrale grammatiske områder, især ordklasser, ental og flertal og tidsangivelse ved hjælp af verbernes former, når fokus er på den grammatiske form". Derfor mener jeg, at det er klogt af lærebogsforfatterne at koncentrere sig om navneord, udsagnsord og tillægsord.

Det ene hæfte til lærervejledningen handler om de didaktiske overvejelser, man må gøre sig før, under og efter arbejdet med materialet. Vi hører også om, hvordan man arbejder med grammatik og evaluerer. Ligeledes er der en gennemgang af indholdet på de tilknyttede cd'er, og vi får baggrundsinformation til alle emnerne. Hvis man indimellem trænger til at krydre timerne med krydsord, lytteøvelser og forskellige lege, kan man bare gå til det andet lærerhæfte, som indeholder fine kopiark.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.703 andre er allerede tilmeldt