Anmeldelse Specialundervisning
0   243

Sprint

Fakta<p>Forfatter: Trine Andersen</p><br /><p>ISBN: 87-7996-144-4</p><br /><p>Illustrator: Mads Themberg</p><br /><p>125 kroner, 52 sider</p><br /><p>Forlag: Dansklærerforeningen</p>

I denne billedroman fortælles historien i både tekst og billeder. 19 af bogens 52 sider består af illustrationer. Bogen kan læses af elever fra 4. klasse. De mange billeder vil også lette specialundervisningselever igennem bogen.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen handler om den tiårige Anna, der er klassens bedste sprinter. Man følger hende til en idrætsdag, hjemme og i klubben. En tidligere klassekammerat Balder efterlyses. En plakat med beskrivelsen af en savnet hund bringer Anna på sporet af Balder. Hun finder ham i hjælpeløs tilstand med et brækket ben. Hun er ikke heltetypen, men vokser med opgaven og løber efter hjælp. Balder, der tidligere kunne klare alt, har det ikke nemt med et forældrepar, der håndterer en skilsmisse meget dårligt.

Fortællingen er yderst realistisk. Den er velskrevet og indeholder megen dialog. Illustrationerne er flotte og ret dystre. De viser et idrætsstævne, tordenvejr, et bymiljø med graffiti og en pige i en mørk skov. Selv de to piger, der kæler for nogle kaniner, har et bekymret udtryk og en baggrund med graffiti. På sin vis svarer illustrationerne godt til bogens realisme, selv om jeg personligt gerne også havde set et par glade ansigter. Både tekst og illustrationer lægger op til en efterfølgende bearbejdning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.217 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.205 andre er allerede tilmeldt