Anmeldelse Skønlitteratur
0   116

Alamo

Fakta<p>Forfatter: Jesper Wung-Sung</p><br /><p>ISBN: 87-7996-134-7</p><br /><p>Illustrator: Rasmus Bregnhøi</p><br /><p>125 kroner, 66 sider</p><br /><p>Forlag: Dansklærerforeningen</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Dansklærerforeningen udgiver en række billedromaner, hvor en historie fortælles i både tekst og billeder. I den foreliggende bog udgør illustrationerne 25 af bogens 66 sider.

En ung dreng deltager i slaget ved Alamo imellem mexicanere og indbyggere i Texas. Bogen er udformet som et brev til en person derhjemme. Historien fortælles ikke kronologisk, og der er en række tilbageblik på drengens opvækst. Det er en krævende fortælleform for læseren, der må stykke fortællingen sammen som en mosaik.

Drengens baggrund og beskrivelser af personer omkring ham er skitseret. En lykkelig barndom med forældre og en søster. Ved forældrenes død på tålt ophold under slavelignende forhold hos familie. Opgør og et eventuelt mord på en svoger leder til drengens flugt. Under denne slår han følge med nogle folk, der drager til Alamo. I Alamo møder han blandt andre David Crockett. Hovedvægten er lagt på beskrivelsen af kampen mod en overvældende overmagt. Til slut dør alle de belejrede. Drengen skjuler sig under nogle lig, og bogen slutter åbent.

Jeg savner en side med leksikalske oplysninger om baggrunden for slaget ved Alamo i 1836.

Rasmus Bregnhøis farveillustrationer er flotte og stemningsfyldte. Også her er personkarakteristikken skitsepræget. Der er fine detaljer som illustrationer af en skorpion og en klapperslange og totalbillederne med motiver fra landet eller slagscener, der rammer bogens tone godt.

Bogen anbefales til gode læsere fra 6. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.513 andre er allerede tilmeldt