Anmeldelse Historie
0   123

1. Verdenskrig i billeder

Fakta<p>Forfatter: J.H.J. Andriessen</p><br /><p>ISBN: 87-91296-28-5</p><br /><p>Oversætter: Hans Jespersen</p><br /><p>299 kroner, 600 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Aktium</p>

"1. Verdenskrig i billeder" behandler Første Verdenskrigs vigtigste hændelser med cirka 800 fotografier og tilhørende beskrivelser.

Artiklen fortsætter under banneret

Under fredsforhandlingerne i Versailles blev Tyskland pålagt det fulde ansvar for krigen. I virkeligheden var skyldsspørgsmålet langt mere indviklet, og mange af eftertidens historikere forholder sig kritisk til de allieredes rolle i Første Verdenskrig.

Nye oplysninger set fra en kritisk vinkel gør sammen med fotografierne bogen interessant for læsere med historisk interesse for den verdenskonflikt, der tyve år senere fulgtes af en lige så rædselsvækkende krig, som også kostede millioner af menneskeliv.

Forfærdende og umenneskelige nedslagtninger prægede Første Verdenskrig. Krigen medførte mange ofre og efterlod verden afkræftet og desperat. Bogen kaster med sine fantastiske fotografier og den præcise tekst, ofte baseret på ny forskning, nyt lys over krigens mange aspekter.

Der startes med den fransk-tyske krig i 1870-71 og fortsættes med stormagternes imperialisme og deres forskelligartede alliancer til attentatet på den østrig-ungarske tronarving. Herefter behandles den militære planlægning, krigens udbrud, de væsentligste slag og krigen til søs, til vi oplever USA's indtræden i krigen og den russiske revolution. Til sidst behandles de sidste tyske offensiver og forhandlingerne om våbentilstand og endeligt Versailles-fredstraktaten.

Jeg finder bogen utrolig flot og meget indbydende. De mange billeder, samlet i en bog, giver et godt overblik over de mange hændelser. Bogen kan derfor fint anvendes i folkeskolens ældste klasser som supplement til andet materiale om Første Verdenskrig. Dog er teksten til tider skrevet i et vanskeligt sprog, der gør, at elever ikke selv vil kunne få det fulde udbytte af denne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.474 andre er allerede tilmeldt