Anmeldelse Dansk
0   153

Uganda

- på vej mod en bedre fremtid

Fakta<p>Forfatter: Knud Helsted Kluge</p><br /><p>40 kroner, 32 sider</p><br /><p>Forlag: Caritas Danmark</p>

14-årige Njabire og hans familie bor nogle timers kørsel fra Ugandas hovedstad, Kampala. Hæftet henvender sig til elever på de mellemste klassetrin og giver en bred indføring i det afrikanske land.

Artiklen fortsætter under banneret

I landsbyen dyrkes forskellige afgrøder som kaffe, tomater og lidt vanille, og gennem et Caritas-støttet projekt har befolkningen lært meget mere om at dyrke forskelligartede afgrøder - både for at skaffe sig en mere varieret kost og for at kunne sælge flere produkter ud af byen.

Hæftet mangler en indholdsfortegnelse, og man skal derfor bladre sig frem til de forskellige emner. Men her er både noget om landets historiske udvikling og borgerkrig, religioner, geografien, bistandsprojekter, undervisning, sundhed, sprog og dyreliv. Indholdet kan udmærket anvendes isoleret, men oplagt vil det være at supplere med øvrigt materiale, blandt andet har Caritas en fotoudstilling til udlån, hvor der fortælles om levevilkår og bistandsprojekter i Uganda.

Årsager til fattigdom og veje til at bekæmpe den beskrives - og gennem et righoldigt billedvalg giver hæftets lettilgængelige og informative tekst et godt udgangspunkt for at inddrage Uganda i et spændende undervisningsforløb.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt