Anmeldelse Fysik/kemi
0   185

Månen / Solen

Fakta<p>Forfatter: Kaare Øster</p><br /><p>40 sider, 141,25 kroner per bog</p><br /><p>Serie: Solsystemet</p><br /><p>Forlag: Alinea</p>

Med disse udgivelser er serien "Solsystemet" nu komplet med otte bøger. Bøgerne udmærker sig ved en informationstæt faglig tekst og flotte illustrationer. Sværhedsgraden er svingende, men stort set kan de læses fra 6. klasse og opefter. I forhold til Fælles Mål, for eksempel trinmål efter 8. klasse, vil serien være en oplagt mulighed som lærebogsmateriale.

Artiklen fortsætter under banneret

"Månen": Rejsen til månen er knap så utopisk som de tidligere binds udflugter til fjerne eksotiske planeter, idet adskillige astronauter jo allerede har betrådt og beskrevet den golde måneoverflade. Både bogens tekst- og billedmateriale drejer sig især om måneekspeditionerne, lige fra beretningen om kapløbet om at komme først derud til de informationer om månen og dens oprindelse, som de har leveret.

I afsnittet "Fra morgen til aften" får vi en levende beskrivelse af en månefarers oplevelser.

"Solen": Bogen om solen stiller større krav til elevernes faglige forudsætninger end de øvrige. Den gør for eksempel en del ud af de magnetiske forhold i forbindelse med solpletter og solens cyklus. Fusionsproces og energitransport fra solkernen til overfladen er heller ikke så ligetil.

Myter og fortællinger fra mange lande efterfølges af en kronologisk ordnet gennemgang af de vigtigste gennembrud i den videnskabelige udforskning af solen. Vi hører for eksempel om Kopernikus, som fratog jorden hæderen og satte solen i universets centrum, og om forskellige rumforskningsprogrammer. I forhold til sit omfang giver bogen omfattende og mangesidig oplysning.

Også i det sidste bind må man ærgre sig over småfejl og unøjagtigheder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt