Anmeldelse

Koranen og profeten Muhammeds liv

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ligesom der findes et væld af forskellige børnebibler og børnefremstillinger om Jesu liv, er der nu kommet en stor og dejlig bog for børn i alle aldre med letlæselig sammenskrivning af det vigtigste koran-indhold og en samlet fortælling om profeten Muhammeds liv. Det er et imponerende værk, som jeg virkelig er glad for at have, og som jeg glæder mig meget til at læse højt for og fortælle om til både danske børn og vore tosprogede børn. Men jeg ved ikke, hvor meget vore muslimske medborgere vil bryde sig om bogen og dens indhold. Så jeg er lidt spændt på, hvordan den vil blive modtaget af imamer og andre rettroende muslimer i Danmark. Det er jo en - på mange måder - dansk bog, og tanken er integration og oplysning om Danmarks andenstørste religion og at lære de danske børn, hvad det er, deres klassekammerater tror på.

I alt fald er bogen en håndsrækning til alle lærere i vor multikulturelle folkeskole. Jeg underviser selv på en skole, hvor der er en meget ligelig fordeling mellem danske ikke særligt kristne, men dog døbte børn og muslimske (tyrkiske) børn, som er født og er opvokset her i landet og har gået i danske børnehaver og danske folkeskoler. De børn snakker meget om ligheder og forskelle, og de har svært ved at finde ud af forskellene på Jesus i henholdvis bibelen og koranen og på historien om Adam og Eva, der findes i begge bøger. For de børn er det godt, at der nu læses lige så meget op fra "Børnekoranen" som fra "Børnebibelen".

Jeg har nydt at læse om Muhammeds liv fra fødsel, opvækst og profetisk kald til udvandringen fra Mekka til Medina og til hans død. Det har været en fornøjelse at bladre i den smukt illustrerede bog - debat om Muhammed-tegninger eller ej. Og jeg tror, at der er mange børn, der vil blive rigtig glade for den - ikke blot som oplæsning i folkeskolen, men også som gavebog. Til lykke med det modige bogprojekt!