0   163

Professor går ind i frihedens alder

Direktøren for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og Folkeskolens professor Higgins fylder 60 år den 30. januar. Det er en alder, hvor man har stor frihed, mener Jørn Lund.

Hvordan vil du beskrive det at fylde 60 år?

Artiklen fortsætter under banneret

»Det må man beskrive ud fra det udsigtspunkt, man har. Jeg har det godt med at blive 60 år. Det er en glimrende alder, og man har en frihed, som man ikke havde før. Nemlig en frihed til at blive ved med at arbejde, så længe man har lyst. Jeg har det fint med det, jeg laver, og regner med at blive ved flere år endnu. Men jeg kan godt lide fornemmelsen af, at hvis jeg hellere vil se noget mere af verden eller have mere tid til familie og børnebørn, så kan jeg bare gøre det«.

Er der en metafor, der kan dække det at blive 60 år?

»Alting forrykker sig. Også følelsen af hvor gammel man er, så jeg synes ikke, jeg kan finde en metafor, der dækker lige min situation. Det er en alder, der har forskellig betydning i forskellige perioder. H.C. Andersen blev som 60-årig betragtet som en meget gammel mand, og han følte sig gammel. Den problemstilling er meget få 60-åriges i dag«.

Vil du så sige, at du bliver gammel, ældre eller noget helt tredje?

»Der er sådan et meget gummiagtigt begreb, der hedder at være midaldrende. Hvis jeg siger om en 40-årig, der statistisk set er midaldrende, at han er midaldrende, så vil han blive fornærmet. Hvis jeg siger det til en person på 50, vil han acceptere det. Så man kan måske sige, at man er midaldrende, mens man er i 50'erne, og så bliver man en ældre mand, når man er blevet 60. Men det varer lidt med at blive gammel. Ældre er jo ikke så gammelt som gammel, selvom det burde være omvendt«.

lkp@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet