Kristendomskundskab
0   349

Det skal ikke være et følefag

Undervisningsminister Bertel Haarder var ikke glad for resultatet af to lektorers undersøgelse af kristendomsfaget. Han vil ændre fagets formålsbeskrivelse

I Peter Green Sørensens og Irene Larsens undersøgelse af kristendomsfaget viser det sig, at det ikke er alle bibelhistorier, der lagres lige godt i de unges hjerner. Til gengæld står spørgsmålet om, hvad de unge selv tænker og føler, stærkt i faget.

På den baggrund udtalte undervisningsminister Bertel Haarder til Kristeligt Dagblad, at han vil have ændret formålsbeskrivelsen for faget ved først givne lejlighed.

»Jeg ønsker en præcisering af, at de bibelske fortællinger står centralt. Og en præcisering af, at kristendomskundskab hverken er et følefag eller et livsanskuelsesfag, men derimod et kulturfag«, sagde han til avisen.

Peter Green Sørensen og Irene Larsen mener dog, at ministerens reaktion bunder i, at han er blevet præsenteret for en upræcis gengivelse af deres resultater.

Artiklen fortsætter under banneret

»Det er ikke rigtigt at hævde, at de bibelske fortællinger er underprioriterede. De udgør et af de fire mål for faget, og vores oplevelse var, at lærerne i høj grad genfortalte historierne, at og eleverne huskede mange af dem, om end der også var huller i deres viden«, fortæller Irene Larsen.

»Præsterne vil nok altid sige, at eleverne ikke ved nok, men det dækker over, at børn i dag ikke er opdraget til at reproducere viden. Vi oplevede, at de havde hørt fortællingerne og brugt dem som afsæt. De husker det, der er centralt for dem, resten smider de væk. Og det er jo i virkeligheden bare et udtryk for, at de opfører sig som alle os andre - de er selvstændigt tænkende individer«, tilføjer Peter Green Sørensen.

folkeskolen@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
975 andre er allerede tilmeldt