Anmeldelse

Sy i enkelt design

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her bydes ind med enkel og smart tøjdesign til unge. Der vises mange former for beklædning i gode materialer, og syteknikken er af samme høje kvalitet.

Jeg vil fremhæve et afsnit om materialer som virkelig godt. Her omtales de forskellige stoffers beskaffenhed og den måde, de er fremstillet på, hvad enten de er strikkede, vævede eller af non woven fabrics.

Modelkollektionen byder på kimonomodeller, tørklædemodeller, draperede modeller, rørmodeller, rundskåret model og tilbehør. Alt er vist på en anskuelig billedoversigt. Den enkelte model er beskrevet med et konstruktionsskema, materialeforbrug, mønster og konstruktionstegning og en punktvis opstillet fremstillingsforklaring. Og så følger der et punkt om syteknik med sidehenvisning til et stort afsnit bagest i bogen, hvor syteknikkerne er udførligt beskrevet.

Netop afsnittet om syteknik er jeg meget begejstret for, fordi det er grundigt og sobert. Her er ingen spring over, hvor gærdet er lavest. Diverse former for sømme er forklaret i ord og vist på tydelige fotos. Oplægning er forklaret på alle de måder, der findes. Fint, men hvorfor heksesting skal med, forstår jeg ikke. De hører efter min mening til langt tilbage i forrige århundrede. Jeg ville have foretrukket en usynlig underrining. Jeg skal undlade at opremse alle de andre godt beskrevne teknikker, men blot konstatere, at det er god gedigen syteknik, der her bydes på.

Vi har her fået en bog, som absolut må have en plads i fagbiblioteket.