Ingen tilbud til de unge

Spillecafé måtte lukke på grund af problemer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kokkedal har ikke mange ungdomsklubber eller andre aktiviteter for de unge. Man kan hænge ud i centret eller melde sig til de strukturerede sportsaktiviteter, der ofte finder sted i Nivå.

Cafe Natteravnen i Egedalsvænge var et af de få steder, hvor de unge kunne komme. Men da stedet åbnede med computere og mulighed for spil, blev det næsten for stor en succes. I hvert fald blev det for svært at styre de unge, så i dag er spillecafeen lukket. »Nogle aftener kom 30 til 40 unge. Men det var hårdt for de frivillige. Vi brugte så meget energi på at dæmpe de unge ned, så de fleste blev slidt op. Vi var omkring tolv stykker, men til sidst ønskede ingen at stille op«, fortæller Hossein Armandi, der er formand for Cafe Natteravnen.

»Det var udelukkende tosprogede unge, der kom her, så man kunne ikke tale om integration. Det sker omkring 6.-7. klasse, at de unge begynder at gå hver sin vej. Jeg tror, de tosprogede føler sig marginaliseret. De har allerede fået et stempel, og så er de loyale over for deres forældre. Der kan være problemer med kultur, religion og traditioner, når man mødes med unge med en anden oprindelse end én selv, og så er det nemmere at være sammen med nogle, der er magen til«, mener Hossein Armandi.

Den eneste succes lige nu er pigeaftenerne. Her kommer 10-12 piger en aften hver anden uge. De snakker, syr, spiller og læser lektier i lokalerne, der ellers står tomme.

»Der er et stort behov for at komme hjemmefra et par timer, men der skal være kontinuitet i tilbuddet. Vi har ingenting her i Kokkedal. Hverken café, kultursted eller bibliotek. Der skal altså ske noget«. Hossein Armandi har selv børn, og han ønsker, at lokalsamfundet fungerer.

»Jeg trives, og jeg vil gerne have, at andre trives her«, siger han, der netop er blevet valgt ind i byrådet i Karlebo for Det Konservative Folkeparti.

hl@dlf.org

Powered by Labrador CMS