Debat

Nye principper i LB

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg beklager dybt den negative omtale i medierne, som Lærerstandens Brandforsikring (LB) har været udsat for i den seneste tid. Folkeskolens artikler er udtryk for den berettigede interesse, hele Danmark pludselig har fået for LB. Jeg vil gerne understrege, at vi er overordentlig kede af sagen, og vi gør alt, hvad vi kan, for igen at gøre os fortjent til medlemmernes tillid.

Siden LB's bestyrelsesmedlemmer stillede deres mandater til rådighed den 14. december, har vi arbejdet hårdt på at igangsætte foranstaltninger, som overalt kan skabe den samme åbenhed og gennemsigtighed, der gælder for forsikringsvirksomheden.

Vi har meget hurtigt indført nye principper for vores boligudlejning og allerede nu tilbudt de første lejligheder til medlemmerne på vores hjemmeside. Lejlighederne tilbydes nu det medlem, som har den længste anciennitet i LB. Desværre har det betydet, at vi har måttet skuffe en del medlemmer, som har været skrevet op til en lejlighed, men det var en nødvendig handling for at skabe større åbenhed.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Der har også været fremdraget andre forhold, som har givet anledning til debat. For at sikre, at disse vurderes uden for LB, har vi bedt en uvildig advokat undersøge dem. Vi har herudover bedt ham om at undersøge, om der af ledelsen er foretaget andre dispositioner, som kan anses for kritisable.

LB er blevet beskyldt for at dyrke en tag-selv-kultur med pamperi og nepotisme. Jeg forstår godt det indtryk, men jeg er ikke enig. LB har først og fremmest manglet principper og åbenhed i forbindelse med administrationen af vores ejendomme. Det er vi nu i fuld gang med at rette op på.

Næste skridt er den ekstraordinære generalforsamling den 4. februar. Når de delegerede har valgt den nye bestyrelse, kan arbejdet mod større åbenhed fortsætte. Selv i denne svære situation får vi anerkendelse for de skridt, vi har taget for at skabe ny åbenhed, og det er jeg meget glad for. Vi fortsætter dette arbejde med stor styrke og i hurtigt tempo.