Hjertemassage på skoleskemaet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hjerneskadeforeningen vil sammen med Hjerteforeningen og kronprinsesse Mary arbejde for at få hjertemassage på skoleskemaet. Det blev de enige om, da kronprinsessen holdt nytårskur for sine protektioner. Det er vigtigt at sikre, at alle kan give hjertemassage, mener formand for Hjerneskadeforeningen, Niels-Anton Svendsen.

Hvordan er mulighederne for, at børn og unge kan få undervisning i hjertemassage i dag?

»Jeg har forstået det sådan, at der i dag findes nogle vejledninger i læseplanerne, men det er ikke nogen garanti for, at alle, der forlader det danske uddannelsessystem, kan give førstehjælp og hjertemassage«.

Men hvorfor skal det være folkeskolens ansvar at lære dem hjertemassage?

»Vi har en folkeskole, som alle kommer igennem, og det er et oplagt sted at lære det. Det er lige så vigtigt, som at man kan læse, regne og skrive. Vi ved, at ved hjertestop for eksempel er det helt afgørende vigtigt, at der er nogen, der træder til lige med det samme. Ellers overlever man ikke. Kronprinsesse Mary sagde, at i Australien lærer man sådan nogle ting i skolen«.

Hvem skal undervise i det, hvis det kommer på skoleskemaet?

»Det er sådan set ikke afgørende. Det afgørende for os er, at de kan det, når de går ud af skolen.

Hvad betyder det for jer, at kronprinsesse Mary vil samarbejde med jer om det?

»Det er en stor styrke, at vi har et fælles fokus og sammen med hende og Hjerteforeningen har en sag, som vi synes er væsentlig at få gjort noget ved«.

lkp@dlf.org