Anmeldelse

Heksen Esmaralda

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Heksen Esmaralda" er en fortælling om en heks, men en ikke helt almindelig heks. Historien er skør og sjov, den foregår i et hekseunivers og handler om venskab og om at turde være sig selv. Ind i historien er der vævet ni sange i forskellige stilarter. Bogen kan bruges som højtlæsning for de fire-seksårige og som læsebog for de lidt ældre.

Sangene er udfordrende med korstemmer. Sangene er trykt som en del historieteksten, men forekommer også sammen med noder i slutningen af bogen. I denne sammenhæng har forfatteren til hver sang beskrevet sine overvejelser om og erfaringer med sangen i en korsammenhæng og i en almindelig musikundervisningssammenhæng. Disse kommentarer rummer gode ideer til indstudering og differentiering og afspejler forfatterens engagement i projektet.

Illustrationerne fortjener en særlig omtale med deres farverige fantasi.

På den medfølgende cd er alle melodierne indspillede, først med sang, dernæst uden sangstemme.

Med det eventyrlige univers, de gode sange og det til alle tider relevante tema anser jeg materialet for at være brugbart i mange sammenhænge i skolen.

Powered by Labrador CMS