Anmeldelse Historie
0   160

Det gamle Ægypten / Det gamle Rom / Det gamle Grækenland

Fakta<p>Forfatter: Anita Ganeri / Colin Hynson / John D. Clare</p><br /><p>ISBN: 87-7842-168-3 / 87-7842-170-5 / 87-7842-169-1</p><br /><p>Oversætter: Bitten Langhede</p><br /><p>158 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Fakta og Fiduser</p><br /><p>Oversætter: Bitten Langhede</p><br /><p>158 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Fakta og Fiduser</p><br /><p>Oversætter: Bitten Langhede</p><br /><p>158 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Fakta og Fiduser</p><br /><p>Forlag: Billesø og Baltzer / Billesø og Baltzer / Billesø og Baltzer</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Alle bøgerne om disse klassiske emner, oprindeligt udgivet på engelsk, giver eleverne et godt afsæt i arbejdet med oldtidens emner. Opbygningen i bøgerne er ens med en lang række opslag, som kommer rundt om de fleste af de delemner, som arbejdet med indholdet lægger op til.

Bøgernes opsætning, hvor hvert af opslagene nærmest minder om en opslagstavle, giver umiddelbart et rodet indtryk, men ved nærmere eftersyn er der faktisk en linje i bøgernes opbygning med de mange stikordshenvisninger og ordforklaringer, som kan hjælpe eleven til at forstå teksterne.

Indholdet i de enkelte afsnit er meget kortfattet, eksempelvis delemnet "gladiatorer" i bogen om Rom, som beskrives over to sider som et opslag, kan give anledning til, at nogle elever gerne vil vide mere, men det samlede antal opslag kommer fint rundt om det emne, som bogen lægger op til. Med bøgerne i hånden kan eleven fra skolens mellemtrin godt selv gå i gang med en skriftlig opgave om dele af den antikke oldtid eller projektarbejde om et af de tre emner.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.382 andre er allerede tilmeldt