Anmeldelse

Det gamle Ægypten / Det gamle Rom / Det gamle Grækenland

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle bøgerne om disse klassiske emner, oprindeligt udgivet på engelsk, giver eleverne et godt afsæt i arbejdet med oldtidens emner. Opbygningen i bøgerne er ens med en lang række opslag, som kommer rundt om de fleste af de delemner, som arbejdet med indholdet lægger op til.

Bøgernes opsætning, hvor hvert af opslagene nærmest minder om en opslagstavle, giver umiddelbart et rodet indtryk, men ved nærmere eftersyn er der faktisk en linje i bøgernes opbygning med de mange stikordshenvisninger og ordforklaringer, som kan hjælpe eleven til at forstå teksterne.

Indholdet i de enkelte afsnit er meget kortfattet, eksempelvis delemnet "gladiatorer" i bogen om Rom, som beskrives over to sider som et opslag, kan give anledning til, at nogle elever gerne vil vide mere, men det samlede antal opslag kommer fint rundt om det emne, som bogen lægger op til. Med bøgerne i hånden kan eleven fra skolens mellemtrin godt selv gå i gang med en skriftlig opgave om dele af den antikke oldtid eller projektarbejde om et af de tre emner.