Anmeldelse

Fed - eller bare lidt for tyk?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen er bygget op omkring portrætter af Simon, Kamilla og Annika, der har det til fælles, at de på grund af overvægt har været kursister på Ebeltoft Kurcenter. Mange kan nikke genkendende til bogens hovedpersoner, der medvirkede i fire tv-udsendelser, "Miraklet fra Mols", der blev sendt i 2002.

Portrætterne består af interview, der er foretaget over en treårig periode, og omdrejningspunktet er fedme. Spørgsmålene går tæt på hovedpersonerne og deres forhold til familie, barndom, venner, kærester, spiseforstyrrelser, vaner og drømme. Bogen har et fint og forskelligartet layout, og der er illustreret med et stort antal personlige fotos.

Bogen stiller skarpt på Simon, Kamilla og Annika i forsøget på at komme tæt på årsagen til, at de blev så fede, og det er der kommet nogle meget nuancerede og fine portrætter ud af. Bogen er meget personlig, og det er med til at skabe forståelse og nedbryde fordomme.

Ud over portrætterne indeholder bogen også indlæg om mobning, statistik og fakta om fedme, et efterskrift og en lærervejledning med fine henvisninger til relevante hjemmesider.

Et fint undervisningsmateriale om fedme og livsstil.

Powered by Labrador CMS