Debat Leder
0   326

Forkasteligt og uetisk

Lærerstandens brandforsikring. Tryksværten på Jyllands-Posten var knap nok tør, før reaktionen fra Lærerstandens Brandforsikrings (LB) forsikringstagere kom. Man var overraskede og rasende. Desværre med alt for gode grunde. Direktøren og bestyrelsesformanden havde ikke noget valg. Hvis ikke de selv var gået, var de blevet smidt på porten. Der var for meget, der lugtede fælt.

Og det er nemt at forstå, hvorfor reaktionen blev så voldsom. Forklaringen er, at Lærerstandens Brandforsikring er et fantastisk godt forsikringsselskab, som med direktør Svend Emil Nielsen ved roret er vokset og har haft succes. LB scorer højest af alle, uanset om det er forbrugerbladet Tænk eller MarkedsConsult, der undersøger forsikringstageres tilfredshed.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærer C.F.J. Simonsens idé var rigtig, da han for 125 år siden tog initiativ til lærernes gensidige forsikringsselskab. Lærerne har fået billigere og bedre forsikringer, samtidig med at LB's fond har kunnet yde penge til pædagogisk forskning, til skolemuseum og meget mere. Og man har langtidsinvesteret klogt - blandt andet i skove og ejendomme. Derfor blev vreden ekstra voldsom, da det kom frem, at der - samtidig med succesen - har udviklet sig en kreativ selvhjælpskultur i selskabets øverste lag. Direktøren har købt billigt til sig selv, hans sønner har fået kontrakt på ejendomsadministration, bestyrelsesmedlemmer og familie har kunnet få billige lejligheder, sommerhusophold og kollegiepladser. Mens langt de fleste almindelige forsikringstagere ikke har fået besked.

Uanset om undersøgelser måtte vise, at alt har været lovligt, så er det dybt forkasteligt og uetisk, og det bliver meget vanskeligt at genoprette tilliden mellem forsikrede og LB's ledelse. Der skal muges kraftigt ud.

-th


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ