Debat

Ny Løn og tjenestemandspension

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu har vi efterhånden levet med Ny Løn en del år, og den kan man mene meget om. Jeg må konstatere, at jeg på grund af den bliver en fattigere pensionist, når jeg når så langt. Før Ny Løn blev indført, blev faste løntillæg normalt på et tidspunkt konverteret til løntrin, når man ramte et nyt løntrin. Sådan er det ikke mere.

KL har for et stykke tid siden udsendt en meddelelse til kommunerne, hvor man pålægger dem at være tilbageholdende med at konvertere til løntrin for tjenestemænd i den lukkede gruppe.

Det opfatter jeg som en væsentlig ændring i mit ansættelsesforhold, hvor jeg som tjenestemand har en forventning om, at der er et vist forhold mellem min pension og min slutløn. Den manglende konvertering er for mig tyveri ved højlys dag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Som tjenestemænd skal vi optræde med den agtelse og værdighed, som stillingen indebærer. Jeg har derfor også en forventning om, at arbejdsgiveren optræder på samme vis i forhold til mig, og det gør KL ikke i dette spørgsmål.

Jeg skal derfor opfordre såvel DLF som Lederforeningen til at arbejde for, at pensionsvilkårene ikke udhules for tjenestemændene i den lukkede gruppe.

Powered by Labrador CMS