Anmeldelse

Væmmelig Vintergæst

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Makkerparret Kovsted og Schierbeck kommer nu med den tredje bog om Muldvarp, Rotte og Nisse. Og det er blevet en rigtig uhyggelig natbog, både i handling og i billedtone.

De tre venner får nemlig besøg af en elegantier, der i uhyggelig grad minder om Dracula. Det gør Muldvarp og Nisse - og læseren - ganske utrygge, mens Rotte er mere forblændet af silkekappen og elegancen. Men de er jo også en art gnavere begge to.

Vi følger de tre venners forsøg på at finde frem til den fremmedes sande natur ved at foranstalte finurlige prøver.

Til alles - også læserens - store overraskelse viser gæsten sig nok at være vampyr, men altså en særlig og ganske ny art i de overnaturliges persongalleri: en vegetarvampyr.

Morsomt fortalt og dødlevende illustreret bog, der får alle indskolings- og mellemtrinsbørn til at forstå, at de ikke bare skal passe på deres halspulsåre, men også på deres rødbeder.