Hele LB’s bestyrelse bør gå

LB's delegerede bør overveje deres situation, om de selv har så rent mel i posen, at de kan vælge en ny bestyrelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hele bestyrelsen i Lærerstandens Brandforsikring bør gå, mener hovedstyrelsesmedlem i DLF, Per Sand. Og de delegerede til LB's generalforsamling bør nøje overveje deres egen situation.

»Måske har de sovet i timen, måske er de blevet ført bag lyset. Jeg ved det ikke. Jeg betragter dem som hæderlige mennesker, men jeg synes, at det er bekymrende, at de, der skal vælge den nye bestyrelse, måske ikke selv har helt rent mel i posen«, siger Per Sand.

»Det er muligt, at der i LB's bestyrelse er nogle, der eksempelvis har sagt fra over for Frankrigs-tur med hustru, eller at der blandt de delegerede sidder mennesker, der udelukkende plejer forsikringsinteresser. De enkelte må gøre op med sig selv, om de kan blive siddende, og derefter redegøre for deres handlinger. Som DLF's formand har gjort ved at fortælle, at hans to sønner har fået lejligheder gennem LB. Det er det eneste rigtige at sige det«.

Per Sand har været i både TV2 og JydskeVestkysten med et krav om, at LB's bestyrelse og delegerede bør gå. Og han har bedt om at få et punkt om Lærerstandens Brandforsikring på dagsordenen til DLF's hovedstyrelsesmøde den 17.-18. januar. For at være sikker på, at hovedstyrelsen diskuterer sagen, og for at få gjort rent bord.

»DLF er ikke involveret i sagen, men jeg kan godt forstå, at folk har svært ved at forstå, hvordan LB er konstrueret. Medlemmerne kan jo se, at kendte folk fra DLF - for eksempel tidligere kredsstyrelsesmedlemmer - sidder som delegerede i LB«, siger han.

Per Sand mener også, at DLF skal se sig selv efter i sømmene. Der skal ikke være noget at komme efter.

Han mener, at også DLF har taget skade af sagen. Fået nogle rifter, som han kalder det. Netop fordi det er svært at forklare folk, at Lærerforeningen og Lærerstandens Brandforsikring ikke har noget med hinanden at gøre. Andet end at de fleste medlemmer af DLF har deres forsikring hos LB.