DLF kan ikke blande sig i LB

Da sagen om de hemmelige ventelister rullede, blev DLF hevet med. »Det var en utrolig svær situation, men jeg har været åben og ærlig«, siger Anders Bondo Christensen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er ingen formelle bånd mellem Danmarks Lærerforening og Lærerstandens Brandforsikring, og derfor kan Anders Bondo Christensen ikke blande sig i, hvordan LB's nye bestyrelse bliver sat sammen. Lærere, som Folkeskolen har talt med, har ellers givet udtryk for, at de håber, at deres formand vil kræve udskiftning i forsikringsselskabets bestyrelse.

»Hvis andre begyndte at blande sig i, hvem der skal sidde i DLF's hovedstyrelse, ville jeg da synes, at det var yderst mærkeligt. Det er medlemmerne af LB, der skal bestemme, hvem der sidder i bestyrelsen i LB. Forud for bestyrelsesmødet i LB udtrykte vi i DLF's hovedstyrelse håb om, at man ville tage denne sag alvorligt, og det kunne vi godt gøre, synes jeg, men vi kan ikke blande os i, hvem der sidder i bestyrelsen«, siger Anders Bondo.

Han mener, mediedækningen har haft stor betydning for, at DLF og LB er blevet rodet sammen i debatten, og denne sammenrodning har skadet DLF's omdømme.

»Det er smadderærgerligt, og jeg vil gøre, hvad jeg kan for at genopbygge troværdigheden«.

Han ville gerne være foruden mange af de billeder af DLF og lærerstanden, som sagen har skabt.

»Det ville da have været let for mig bare at lukke min telefon, mens sagen stod på, men det har aldrig været min holdning, at jeg skulle holde min telefon lukket. Jeg betragter det som en del af mit job at stå til rådighed for pressen og svare, når jeg bliver spurgt. Men det betød også, at jeg kom til at udtale mig meget i aviserne i de dage, LB var i søgelyset, og det har nok også været med til at blande tingene sammen«, forklarer Anders Bondo.

Det var også ham selv, der fortalte Jyllands-Postens journalist, at hans to sønner bor i hver deres lille LB-lejlighed på Islands Brygge. Han havde hørt i Danmarks Lærerforening, at LB havde lejligheder, og rekvirerede ansøgningsskemaerne til sine børn. Hele det forløb har han redegjort for i et brev til alle Danmarks Lærerforenings medlemmer. Brevet blev sendt ud via tillidsrepræsentanterne. Heri skriver han blandt andet, at han er klar til at drøfte sagen med alle, der har behov for det.

»Jeg har gjort det, jeg altid gør - jeg har været fuldstændig åben og ærlig. Jeg har aldrig lagt skjul på, hvor mine sønner bor, og har også opfordret andre, som manglede bolig, til at søge hos LB. Men det er klart, at i bagklogskabens lys skulle jeg aldrig have hentet de ansøgningsskemaer«.

I brevet har han også skrevet om, hvordan han i sit daglige virke forsøger at undgå at bruge flere DLF-penge end nødvendigt og for eksempel ofte cykler rundt i København frem for at tage taxa:

»Det var da ubehageligt at sidde og skrive om, men jeg havde det sådan, at det pamperbillede, der blev tegnet af mig, kunne jeg bare ikke genkende. Og fordi omkring 98 procent af folkeskolelærerne er medlemmer af DLF, så er jeg lærernes repræsentant, og så er det utrolig vigtigt, at jeg ikke er en pamper«, siger Anders Bondo og understreger, at han ikke mener, sagen har skadet DLF's anseelse hos foreningens forhandlingsparter.

Powered by Labrador CMS