Kun 12 svarede

De 53 delegerede i Lærernes Brandforsikring fik tilsendt spørgeskemaer, men kun 12 udfyldte dem

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Generalforsamlingen er øverste myndighed i Lærernes Brandforsikring. Hvordan står de 45 delegerede, som udgør denne øverste myndighed, i LB-sagen?

Det ville Folkeskolen gerne afdække. Bladet sendte derfor et spørgeskema rundt med 25 spørgsmål, der blandt andet skulle kortlægge, hvor mange af de delegerede der bor i en LB-lejlighed eller har familiemedlemmer, der gør det. Spørgeskemaet blev desuden sendt til de otte bestyrelsesmedlemmer i LB. 53 spørgeskemaer i alt. Kun 12 svarede.

En enkelt af disse 12 angiver, at han selv bor i en LB-lejlighed. En anden, at han har en datter, der bor i en LB-lejlighed.

Derudover er der tre, der har søgt en lejlighed til deres barn, uden at der er kommet noget ud af det. En enkelt er endvidere blevet skrevet op til en LB-lejlighed med henblik på en eventuel pensionisttilværelse i København. De øvrige seks har ikke noget med LB-lejligheder at gøre.

Derudover har 16 sendt et brev, hvori de skriver, at de ikke ønsker at deltage i undersøgelsen, fordi LB har sat en advokatundersøgelse i gang. Syv af dem tilføjer, at de ikke selv og ingen medlemmer af deres familie bebor en LB-lejlighed. Nogle anfører, at de slet ikke har haft kendskab til LB-lejlighederne.

Et rygte siger, at LB har anbefalet de delegerede ikke at deltage i Folkeskolens undersøgelse. Det benægter konstitueret bestyrelsesformand Knud Erik Bang imidlertid.

»Men vi har givet de delegerede det tilbud, at de kunne rådføre sig med en af vores medierådgivere, hvis de syntes, de havde brug for det«, siger han.

De fleste skriver, at de ikke vil besvare spørgsmålene, fordi en uvildig advokatundersøgelse er i gang?

»Det er der ikke noget mærkværdigt i. Det er også min holdning. Det nytter ikke noget, at man, når en konstitueret formand sætter en advokatundersøgelse i gang, så begynder at diskutere alle de ting med alle mulige andre end advokaten«.

Advokatundersøgelsen skal ligge klar inden den ordinære generalforsamling den 29. april.

De delegerede består af lærere, der underviser i folkeskolen, i alt 27, og lærere, som underviser i andre dele af uddannelsessystemet, i alt 18. De vælges i 12 valgområder, der er organiseret efter postnumre. Generalforsamlingen vælger bestyrelsen.